Column

Ruimte voor ondernemerschap

barry

Als je iets ruimte geeft, dan zal het groeien, dat is zéker in onze gemeente geen nieuws. Al jarenlang wordt er gekweekt en geboerd in onze polders. De ruimte die ondernemend Kaag en Braassem heeft kunnen gebruiken, heeft ons gebracht waar we zijn én heeft ons bovenal gemaakt tot wíe we zijn.

Als OVA-bestuurder vraag ik zo veel mogelijk aandacht om ondernemerschap de ruimte te geven. Zo organiseerden we afgelopen najaar de Open Bedrijvendag. Honderden scholieren bezochten veel van onze bedrijven en ervaarden daar vol enthousiasme wat er allemaal gebeurt in die bedrijfspanden waar je niet altijd zomaar binnenloopt. Onlangs nog was er een interessante OVA-lunch waarbij werkzoekenden met afstand tot de arbeidsmarkt een soort speeddate met ondernemers beleefden. Op deze manier konden wij als ondernemers een normaliter moeilijk bereikbaar deel van het arbeidspotentieel leren kennen.

Om de paar weken hebben we in het Economisch Overleg Platform ook overleg met alle belangenbehartigers van ondernemersgroepen uit onze gemeente. Een prettige overlegstructuur waarbij het bijna altijd gaat over ruimte voor ondernemerschap. Parkeergelegenheid voor vrachtauto’s, een losplek voor de tuinbouw in de polder, het uniform inrichten van de winkelpleinen in Roelofarendsveen of een dreigend verlies van ondernemersgrond door de verbreding van de - ook belangrijke - A4.

Onlangs nog mochten Martijn en ik inspreken bij de gemeenteraad om specifiek ruimte te vragen voor bedrijfsterreinen. De bestaande terreinen zijn vol, terwijl de lokale bedrijven floreren. Zowel eigen OVA-onderzoek als een regionaal onderzoek door STEC toont aan dat het tekort aan ruimte echt nijpend is. We werden bijgestaan door ambtenaren en twee gerenommeerde ondernemers. Ons verhaal kwam goed aan bij de raadsleden. Ik heb er alle vertrouwen in dat er spoedig concreet zicht komt op uitbreidingsruimte.

Florerende ondernemers bepalen al decennia lang het DNA van wie we zijn. Ik blijf vragen om ruimte voor ondernemerschap, want niets is zo vervelend als een ondernemer in een keurslijf.

Barry Verdel
Verdel ICT & Media

 

 

Contact

OVKB Ondernemersvereniging Kaag en Braassem
Postbus 158
2370 AD Roelofarendsveen
secretariaat@ovkb.org