Verslag

langstedagNieuwjaarsreceptie OVA drukbezocht

Op 13 januari hield OVA de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. Een jaar vol ontwikkelingen, in ieder geval wat OVA betreft. Bestuursvoorzitter Martijn Koek stipte enkele punten kort aan: de OVA-app gaat er nog dit jaar komen – ‘zo snel mogelijk’ – en ook wordt de samenwerking tussen de ondernemersverenigingen in de gemeente geïntensiveerd.

Traditiegetrouw kwam Michel de Nostredame, beter bekend als Nostradamus, ons bezoeken. De meestervoorspeller laat iedere vijf jaar zijn gezicht zien, waarbij hij terugkijkt op de afgelopen jaren, maar – met nieuwe voorspellingen – vooral vooruitblikt. Beste voorspeller van 2015 bleek Jeroen Landman van Landman Advies: van de 25 stellingen voorspelde hij er maar liefst 21 goed. Ook dit jaar waagden we ons aan nieuwe (ondernemers)voorspellingen. Wint Tom Dumoulin een keer de Tour de France? Is onze gemeente nog zelfstandig? Zijn alle winkelpanden op het Zuidplein verhuurd? We gaan het zien en wachten vol spanning 2025 af.

Elevatorpitches
Terug naar OVA’s beloftes voor dit jaar. ‘Met de OVA-app kunnen we nog beter inspelen op actualiteiten, op vragen en wensen vanuit de achterban en kunnen we data genereren, waarmee we het ondernemerschap in onze regio nog beter in kaart kunnen brengen’,
aldus Martijn. Een logische stap gezien de ontwikkelingen op dit vlak, net als de intensievere samenwerking met ondernemersvereniging OVKB-Oost. ‘Gemeentebreed met ondernemers in contact komen moet natuurlijk het streven zijn van elke ondernemersvereniging.’

Tussen de voorspellingen door stelden zeven nieuwe OVA-leden zichzelf voor met een korte elevatorpitch. Arno Verhoef (allesinkaagenbraassem.nl), Patricia Lek (Buro Pep), Sylvia van ’t Hart (Hartenbrug), Miranda Castelein (Hier! in de regio), Roos Jansen (Lichtgevoelig filmproducties), Ernst van Ruiten en Mikel Schouten (Stix & Bowls) en Jelena van Hameren (vibas.nu) legden de aanwezige leden kort en bondig uit wat zij doen en waarmee zij anderen zouden kunnen helpen.

De avond werd vakkundig aan elkaar gepraat door theaterman en levend-standbeeld-kunstenaar John Hoogenboom (‘Nostradamus’). Ook de burgemeester kwam nog even langs en samen werd er geproost op een economisch hopelijk voorspoedig nieuw jaar. 

Contact

OVKB Ondernemersvereniging Kaag en Braassem
Postbus 158
2370 AD Roelofarendsveen
secretariaat@ovkb.org