de dag van

Eric Ludlage

dolf

Eric Ludlage is eigenaar van Houthandel Ludlage in Roelofarendsveen.

Om 7.15 stap ik meestal uit mijn bed. Even douchen, een kop koffie en de krant doornemen, waarna ik om 8.00 uur de zaak open. Dat begint met het checken van mijn mailbox. Daarna maak ik de bestellingen klaar van hout en plaatmateriaal voor verschillende klanten. Sommige bestellingen worden afgehaald, andere moeten worden bezorgd.

Later op de dag heb ik een afspraak staan. Ik moet de maten opmeten voor een schoeiing met steiger. De klant wil die zelf gaan plaatsen en behalve dat ik daarvoor de benodigde hardhouten palen en schotten lever, geef ik hem ook advies voor de klus.

Tussen de bedrijven door drink ik elke morgen even koffie bij mijn moeder, die nog naast het bedrijf woont. Vandaag alleen niet zo lang, want er komt een klant langs, die interesse heeft in een eikenvloer op vloerverwarming voor in de woonkamer. Ook moet ik voor een andere klant het nieuwe interieur van een bedrijfsbus inbouwen. Hoe sneller ik daarmee klaar ben, des te eerder kan hij de weg op.

Mijn dag is gevuld met van alles en nog wat. Ik verkoop onder meer hout, tuinhout, plaatmateriaal, vloeren en deuren. Daarnaast verzorg ik ook klussen op maat in de machinale werkplaats, zoals een kozijn of buitenverblijf. Als ‘hulp van de klusser’ geef ik passend advies en zaag ik spullen op verzoek op maat. Eigenlijk is geen dag hetzelfde, ik weet nooit precíes hoe de dag gaat verlopen. Er loopt vaak ook onverwacht iemand
binnen voor bijvoorbeeld tuinhout, een zaag- of een spoedopdracht.

Ik heb veel vaste klanten, dat is fijn. En via via komen er regelmatig weer nieuwe klanten bij, die een aanvraag doen over de mail. Heb ik je interesse gewekt, stap dan gerust eens een keer gezellig binnen.

 

Contact

OVKB Ondernemersvereniging Kaag en Braassem
Postbus 158
2370 AD Roelofarendsveen
secretariaat@ovkb.org