Verslag

ALV een succes!

Op 26 mei hield OVA online haar Algemene Ledenvergadering. Noodgedwongen digitaal door de coronamaatregelen, maar helemaal in de lijn van de toekomstgerichte koers die OVA vaart. En dat pakte verrassend goed uit.

Leden die zich hadden opgegeven, konden met een link inloggen tijdens de Zoom-meeting. Ook was het mogelijk om via livestream mee te kijken. Voorzitter Martijn Koek startte om acht uur precies met de vergadering. Zowel hij als bestuursleden John Kret, Marco van der Meer en Barry Verdel waren live aanwezig bij HS Events, om vandaaruit – op anderhalve meter afstand van elkaar – voor de camera’s van de Beeldr technici het programma te doorlopen. De overige bestuursleden namen de honneurs waar vanuit hun werkkamer thuis.

OVA-app
Na een welkomstwoord, waarin natuurlijk aandacht was voor de coronacrisis, waardoor er helaas ook ondernemers in onze gemeente in zwaar weer verkeren, had Martijn ook beter nieuws te
melden. Hij introduceerde de nieuwe OVA-app, die per direct voor ieder lid te down­loaden is (zie p.4). Hiermee is het niet alleen beter en sneller communiceren, ook kan de ondernemersvereniging hiermee meer data vergaren, om sneller te kunnen inspelen op wat er allemaal speelt bij de ondernemers in onze regio.

Secretaris Marco stond vervolgens stil bij alle OVA-activiteiten van het afgelopen jaar (dat waren er veel) en Barry deed verslag van de activiteiten van het Economisch Overleg Platform. Penningmeester John vertelde over de nieuwe contributiestaffel vanaf 2020 (€ 145 voor ondernemers, € 110 voor elk tweede lid van een onderneming en € 110 voor zelfstandige leden zonder personeel (zzp’er)), waarna de financiële stukken officieel werden goedgekeurd.

Wijnen, wijnen!
Ook deze keer werd er na de ledenvergadering geborreld, en wel op een bijzondere manier. Leden konden vooraf een wijnkeuze maken, die zij wilden proeven. Peter Warmerdam van Gall&Gall bracht deze voorafgaand aan de vergadering bij hen langs en vertelde er voor de camera iets over. Welk land, welke druif, hoe is de smaak… Na zijn korte uitleg werd er met z’n allen voor de webcam geproost op de toekomst. Dat die er voor elke ondernemer maar (weer) rooskleurig uit mag zien. OVA gaat zich daar in ieder geval hard voor maken.

 

Contact

OVKB Ondernemersvereniging Kaag en Braassem
Postbus 158
2370 AD Roelofarendsveen
secretariaat@ovkb.org