de dag van

Wim de Rooi

dolf

Wim de Rooi is projectleider en vestigingsverantwoordelijke bij Hoveniersbedrijf Van Ginkel West-Nederland B.V.

Om 6.45 uur gaat de wekker. Het ochtendritueel met de kinderen begint (aankleden, ontbijten, tandenpoetsen, haren doen, broodtrommels en bekers klaarmaken) en om 8.20 uur breng ik ze naar school. Daarna rijd ik door naar mijn werk in Oud Ade. Computer aan, bakkie koffie en even kort overleg met mijn collega-projectleider en -uitvoerder. Zij zijn om 6.00 uur opgestart en melden een ziekmelding, maar verder geen gekke dingen. Ik check mijn mail op eventuele prioriteiten en zit dan om 8.45 uur weer in de auto naar een klant in Hoogmade. Even kijken naar een verzakking in de bestrating, veroorzaakt door bouwverkeer: of we dit kunnen herstellen. Ik plan de afspraak in en rijd door naar een collega die op een project in Leiderdorp nieuwe aanplant water aan het geven is. Even checken of alles goed gaat. Ik neem meteen een ander project in Leiderdorp mee, dat recent is aangeplant. De beplanting ziet er nog goed uit, maar water geven is wel nodig.

Omstreeks 10.00 uur ben ik weer terug op de zaak. Ik loop even bij de administratie binnen, waar we bonnen en facturen doornemen, de post openen, mails sturen en telefoontjes plegen. Dan weer in de auto: op weg naar een particuliere klant in Leiden. Het zijn oudere mensen en gezien hun leeftijd kwam de vraag of wij het onderhoud van de tuin wat vaker willen komen doen. Weer terug op de zaak stort ik me op de regiebonnen (die moeten worden verwerkt en gecontroleerd), op een nieuwe onderhoudsaanvraag van een park en op de administratieve afronding van een aanlegproject dat afgelopen dinsdag klaar was. Ik doe wat werkvoorbereiding voor een behoorlijke aanlegklus in Voorburg waar we gisteren zijn gestart. Hier zijn we met drie tot vier man wel een week of zeven aan het werk, schat ik.

Na de pauze zijn de prijsopvragen en offertes aan de beurt en staat er een overleg gepland over het plaatsen van doorzichtige schermen in de auto’s in verband met de coronaperikelen. Rond 16.00 uur komen de collega’s vanaf het werk weer richting de zaak, waar we de lopende zaken bespreken. Rond 17.30 uur is bijna iedereen naar huis en pleeg ik nog snel even wat telefoontjes. Om 18.15 uur ligt ook mijn lijstje voor morgen klaar en ga ik op huis aan.

 

Contact

OVKB Ondernemersvereniging Kaag en Braassem
Postbus 158
2370 AD Roelofarendsveen
secretariaat@ovkb.org